Безплатна доставка при поръчки над 79лв

Безплатна доставка за поръчки над 79лв.

Търсене
Close this search box.

🇬🇧

Лечебни свойства

Лечебни свойства

Известни са и полезните свойства на розовата вода – от хилядолетия тя е незаменим помощник в ритуалите за красота. Силните противовъзпалителни качества правят розовата вода особено ефективна при лечението на кожни проблеми и раздразнения. Антисептичните качества на розовата вода спомагат за по-бързото заздравяване на нараняванията по кожата. Антиоксидантните й свойства спомагат за укрепване на клетките и регенерират тъканите.А най-ценното и качество е, че розовата вода „съживява“ стареещата кожа, като по този начин пречи на фините линии и бръчките да се появят.

Спомага при затруднена циркулация и сърдечни проблеми(сърцебиене и аритмия), при високо кръвно налягане или при проблеми с черния дроб. Действа благоприятно при случаи на алергии, астма, главоболие, мигрена, гадене, хрема или кашлица. Розовото масло действа пречистващо и върху женските полови органи. Може да се използва за постигане на хормонален баланс, при нередовна менструация, течения, кървене. Има антиceптичнo действие за суха и раздразнена кожа. Използва се още при спукани капиляри, възпаления или зачервявания на кожата, при екзема, херпес или конюктивит.

Кралицата на цветята е ценена високо не само заради неустоимия си аромат и изящна красота, но и заради лечебните и подмладяващите й свойства са познати от древни времена. Изсушени листа от роза… Ароматът на изсушените цветове от червените сортове има успокояващ ефект и стимулира умствената дейност. От тях се приготвят отвари и настойки, които лекуват стомашно-чревни разстройства, ангини, грип, настинки и възпаление на венците. В козметичната индустрия от листенцата на червените рози се приготвят продукти с избелващ, почистващ и освежаващ ефект върху мазна кожа.

Листенцата на белите сортове съдържат смолисти и слузни вещества с пургативно действие. Изсушени и стрити на прах, добавени към вода, те облекчават стомашните болки. Отварите са подходящи и за деца. Сладкото, приготвено от листенцата на бялата роза има силно слабително действие. Козметичните препарати, на базата на светлите сортове (бял, розов и жълт), са за суха, нормална и деликатна кожа.
Факт е, че я има магията на rosa damascena – цветето, което произвежда най-ценения в парфюмерията и козметиката елексир и чието масло се влага в най-търсените добавки за красота.

You don't have permission to register

Reset Password